[O2] mam okazję zakupić, poradźcie czy warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adas23
    Classic
    • 2010
    • 13

edit szkoda: zapraszam do wątku o spalaniu :idea:
  • miron75
    Ambiente
    • 2008
    • 157

Witam

Sprawa wygląda następująco:
    - jest O2 liftback w wersji Elegance, TDI 1.9PD 105KM (to chyba BJB jest?), manual 5biegów, Climatronic, PDC przód/tył, airbagi, kurtyny itd, ASR, ori radio, pakiet skórzany, lakier metalic, podłokietnik, tapicerka właściwa dla wersji wyposażeniowej, elektryka i podgrzewanie lusterek, elektryka szyb przód/tył,
    - pierwszy właściciel
    - pierwsza rejestracja: grudzień 2006, sam ma niespełna 3 lata
    - salonowa, krajowa, dokładnie serwisowana (o tym dalej)
    - nie palone w środku
    - zero dzieci na tylnym siedzeniu przez okres eksploatacji.

Znam to auto od nowości, sam odbierałem je z salonu a kierownik tej bryczki to mój bliski współpracownik/podwładny z firmy. Miły, spokojny, sympatyczny kolega po 60tce, który właśnie udaje się na zasłużoną emeryturę. Wykręcił Octavką przez te 3 lata raptem 120 tyś km. Auto było w tzw. wynajmie długoterminowym z ryczałtową opłatą serwisową. Oznacza to, że wszystkie przeglądy były robione w terminie a z każdym najmniejszym nawet gównem i niedokręconą śróbką latało się do serwisu, gdyż i tak nie byliśmy obciążani kosztami rzeczywistymi napraw, płaciliśmy tylko comiesięczny ryczałt za serwis. Do tego właśnie będzie robił przegląd po 120 tyś, na koszt leasingodawcy oczywiście.

Czyli: auto po emerycie, człowieku z wysoką kulturą jazdy, serwisowane niezwykle dokładnie, taka bajka o której każdorazowo przekonują nas na aukcjach alledrogo. W tym jednak przypadku to niejebajka tylko fakt.

Auto zrobiło jak pisałem 120kkm, z czego ok 80% w trasach z b. wysoką kulturą. Zero dzwonów w tym okresie, nawet najmniejszej stłuczki. Żadne za przeproszeniem krawężniki półmetrowe i takie tam. Znam faceta dobrze, jeździłem z nim nie raz nie dwa i wiem że dbał jak o swoje. Tankowane wyłącznie flotą na Orlenie i Bliskiej (firmowa policy nie dopuszcza tankowania na innych stacjach)

Szukam autka dla żony. Przedmiotową Octavie mogę kupić od leasingu w grudniu za 35tyś PLN.

Proszę poradźcie czy za tę cenę i z tą przeszłością warto się skusić i zakupić ten pojazd? Pytam poważnie, bo to będzie mój pierwszy własny samochód od 15 lat, do tej pory zawsze używałem najlepszego auta - czyli służbowego a żona nie powoziła.

Pozdrawiam
    Miron
    Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
    było: 111KM / 275NM
    jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Miron, ja myslę, że sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie w powyższym tekscie
      Skoro jest jak piszesz, to lepszego auta po prostu nie znajdziesz.
      Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

miron75, nawet sie nikogo nie pytaj tylko zaklepuj..., zobacz ile chcą sprzedający za stare O1 :roll: :diabelski_usmiech

oczywiście jeżeli dla żony to nie za duże auto.. :?:

dokłądnie rok temu kolega sprzedał taką samą tylko 2004 i mocno brudna w środku za tyle samo , dołożył tylko koła zimowe...,
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• miron75
          Ambiente
          • 2008
          • 157

Koledzy, dzięki za wsparcie - oczywiście odpowiedziałem sam sobie, ale lekko napaliłem się na to autko i stąd wolałem zapytać kogoś, kto na zimno oceni i podpowie. Mam nadzieję że w grudniu żona się zarejestruje na forum :twisted:
          Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
          było: 111KM / 275NM
          jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

za O2 TDI to jest doskonala cena. Takie auta kosztuja ponad 40 tys zl. Za tyle to nawet O1 trudno kupic...

Komentarz

• kropeck
              RS
              • 2009
              • 2319
              • Octavia II (1Z3)
              • BLF 1.6 FSI 115 KM

miron75, Jeśli byś się przypadkiem do dziś nie zdecydował, to ja chętnie bym łyknął takie cudo :-)
              Pozdrawiam,
              Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• aldam
                L&K
                • 2006
                • 1036

nawet sie nie zastanawiaj.
                Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

Pracuję...